U životu sam pola veka proveo krstareći planetom uzduž i popreko, vođen svojim želucem, a još uvek me nije napustila želja da o tome pripovedam. Ali ne kao profesor „gastronomije“ (oh, gadne li reči!), već kao gurman, kao ljubitelj dobrih i lepih stvari, susreta i otkrića. Da bih sa čitaocem podelio svoja ushićenja, nedaće ili nalete srdžbe, ušao sam u lik pripovedača, kao da sam u društvu okupljenom za stolom. Kad mu ponudim da proba zečetinu na kraljevski način, eto nas u Pale Rojalu kod gospođe Kolet. Zajedno udišemo mirise kuvane govedine gospođe Milor, moje kućepaziteljke, neprimetno se uvlačimo u tajanstvene kuhinje slobodnog zidarstva, sedamo za sto kod najvećih šefova kuhinje veka i izvrgavamo ruglu smešne strane izvesne savremene gastronomije.
Br. str.:
518
Povez:
broširano
Format:
21 cm
Pismo:
latinica
ISBN:
978-86-519-1415-0
Godina izdanja:
2012
Izdavač:
Službeni glasnik